Vážení členové kontrolní komise SVJ,
na mou žádost výboru SVJ ze dne 14. 11. 2012 o zpřístupnění podkladů pro shromáždění členů dne 29. 11. 2012 mi byly 25. 11. 2012 poskytnuty k nahlédnutí dokumenty ohledně provedeného výběrového řízení na dodavatele 2. etapy revitalizace domu.
Po prostudování poskytnutých dokumentů se v souladu se stanovami SVJ (čl. XIV odst. 1d) obracím na kontrolní komisi s podnětem k prošetření činnosti výboru ohledně tohoto uskutečněného výběrového řízení.

Úplné znění tohoto otevřeného dopisu naleznete v příloze.

Ing. Milan Šorm

 

Příloha:

Štítky: , , , , ,

1 komentář ke článku Otevřený dopis kontrolní komisi ohledně výběrového řízení na dodavatele stavby

  1. Milan Šorm st. napsal:

    Kontrolní komise nejenže opět nezklamala má očekávání, ale bohužel je tentokrát i překonala 🙁 Předsedkyně KK přečetla na shromáždění „právní stanovisko“ k uvedenému dopisu. Z jejího vystoupení bylo patrné, že nejenže nevěděla, o čem jsem jí ve svém dopise psal, ale ona ani nepochopila, kdo jí to psal!

    Z toho pro mne nutně vyplývá závěr, že předsedkyně kontrolní komise můj dopis vůbec nečetla a předala jej rovnou právníkovi, „aby to nějak před lidmi okecal“.

    Já jsem přece nezpochybňoval právo výboru uzavírat jménem SVJ smlouvy (vždyť je to jeho statutární orgán), ale vyzýval jsem KK, aby prověřila má podezření ohledně zmanipulování výběrového řízení a s výsledkem svého šetření seznámila členy. A výsledek? Podle rčení „já o koze, ty o voze“.

    Svým přístupem k mému dopisu (nejspíše jej nečetla, rozhodně nic neprověřila, dokonce se o tom ve své „odpovědi“ ani nezmínila) ve mně kontrolní komise utvrdila mé přesvědčení, že jejím jediným úkolem v našem SVJ je krýt činnost výboru. Takto podle mne kontrolní komise své úkoly chápe a takto se také chová. Proto ignorovala mé otázky, a tím i „přikryla“ toto podle mne evidentně zmanipulované výběrové řízení na dodavatele stavby.

    O podřízenosti kontrolní komise výboru svědčí i to, že otevírání obálek s nabídkami uchazečů se nikdo z členů KK nezúčastnil – jak je v dokladech o provedení výběrového řízení uvedeno a jak i sám předseda výboru na shromáždění 12. 12. 2013 přiznal, jediným zástupcem SVJ byl na tomto důležitém aktu pouze on sám!
    Jeho vysvětlení, které uvedl na shromáždění („do Komárova je to daleko a bylo zbytečné někoho dalšího tím obtěžovat“), nebudu pro jeho naprostou absurdnost komentovat, ale na důvody nepřítomnosti aspoň někoho z členů KK se zeptat musím. Byla to lenost nebo jim předseda výboru o otevírání obálek nic neřekl nebo jim to snad dokonce zakázal? O hlouposti členů KK v tomto případě se uvažovat neodvažuji (to snad přece vzhledem k jejich vzdělání není možné).

    Z toho všeho pro mne plyne jediný závěr – kontrolní komise našeho SVJ je zcela závislá na výboru a prošetřovat nebo osvětlovat bude pouze to, co jí výbor laskavě dovolí. Ostatní ji pravděpodobně nezajímá 🙁
    Naprosto chápu, že takovouto kontrolní komisi chtěla moje žena odvolat. Já se k jejímu požadavku mohu s čistým svědomím připojit.